Ont-prikkelen: Authentic Movement en omgaan met hoogsensitiviteit & burnout

Datum: 
donderdag, 16 november, 2017 - 09:30 tot 11:30

 

"Ont-prikkelen" 

Authentic Movement en omgaan met hoogsensitiviteit & burnout

In deze ochtendreeks zal je kennismaken met de werkvorm Authentic Movement.  Zij ligt ingebed in de dans- en bewegingstherapie en is geworteld in het Jungiaans gedachtengoed.
Aan de basis van Authentic Movement ligt het leren luisteren naar en het naar waarde schatten van de signalen van  jouw lichaam,  jouw gevoelens, jouw verbeelding, … 

Authentic Movement leert je te vertragen en de prikkels die je ervaart te belichamen.  Dit alles gebeurt in een stille ruimte waar je met gesloten ogen jezelf waarneemt en beweegt. Het effect van Authentic Movement drukt zich uit in rust, in meer vreugde, energie en vertrouwen.  Authentic Movement oefent je op een specifieke manier in het "los-laten" en "over-geven" in bewegingen aan de lichaamsimpulsen. Ze levert een belangrijke bijdrage in het versterken van lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel en heeft een positief effect op ons zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaarde.

Vele beoefenaars vertellen hoe Authentic Movement op een zachte manier heling heeft laten gebeuren, waardoor ze echter en met meer vertrouwen in hun leven staan.  Ze ervaren hoe hun eigenheid wordt belichaamd  en hoe deze ervaring respect, aanvaarding  en integratie in hun lichaam en geest bewerkstelligt.  Naast bewustwording en heling ervaren sommigen Authentic Movement als een meditatiewerkvorm, anderen als een plaats waar creativiteit wordt geprikkeld.

Deze reeks werd opgezet op vraag van verschillende mensen met burnout(klachten) en hoogsensitieve mensen. Onderzoek heeft aangetoond dat Authentic Movement een positief effect heeft op een overprikkeld zenuwstelsel. 

10 donderdagochtenden van 9u30 tot 11u30.

Data: 16-23-30 Nov 2017, 7-14 Dec 2017, 11-18-25 Jan 2018, 1-8 Febr 2018

Plaats : Dampoortstraat 62 te 9000 Gent, in de lokalen van VZW Zielsverwant

Prijs: € 230 (incl.BTW)

Begeleiding: Niek Ghekiere 

Inschrijving is noodzakelijk, je deelname kan je hier bevestigen            

Meer info over Authentic Movement ?  Lees meer

 

AddThis: