AgapeBelgium

 

 

 

center for embodied psychotherapy and embodied spirituality

 

Beste bezoeker,

wij heten u van harte welkom in het centrum agapebelgium

Dit centrum is gelegen in een rustig dorp, in het hart van West-Vlaanderen (België), Koolskamp. Het centrum huisvest verschillende opleidingen en trainingen waar therapie, bewustwording en groei steeds centraal staan. Ons hele aanbod staat in het teken van geestelijk gezondheidsbevorderend werken. Deze website geeft u een overzicht van de programma's die wij aanbieden en een inzicht in de manier waarop wij werken en studenten opleiden.

Agape is opgericht door Dirk Ghekiere en Lieve Verhelle in 1987. Hun werken met mensen heeft een breder draagvlak gekregen om de persoon in zijn heelheid te begeleiden. Naast het lichaamsgericht psychotherapeutisch werken, drong de noodzaak zich op om ook de zingeving en spiritualiteit in de behandeling meer plaats te geven. Op hun reizen kwamen Dirk en Lieve in contact met verschillende natuurvolkeren, onder andere in Noord-Amerika. Zij leerden en leren bij de ouderen, die een traditioneel pad bewandelen. Deze contacten hebben ertoe geleid dat naast het psychotherapeutisch werken ook aan spiritualiteit en zingeving vorm wordt gegeven door oude traditionele gebruiken toe te passen, wat we tegenwoordig kennen onder de naam sjamanisme. De verschillende opleidingen en trainingen die het centrum aanbiedt, zullen steeds de mens in zijn heelheid centraal zetten: het fysieke, het emotionele, het cognitieve en het spirituele. Steeds groeiend in het ontdekken wat het is "verbinding maken met jezelf", "verbinding maken met de ander" en "verbinding maken met het Grotere".

Tegenwoordig wordt het centrum Agape gedragen door Niek Ghekiere, Stephanie de Bruijckere, Dirk Ghekiere en Lieve Verhelle.
U kan bij ons terecht voor individuele en groepstherapieën, opleidingen in sjamanisme en integrale therapie, opleiding in danstherapie en bewegingstherapie, opleiding in Laban Movement Analyses & Bartenieff Fundamentals, Vision Quest, vuurloop en zweethut.

De twee pijlers van waaruit het centrum werkt zijn:
Integrale therapie:

Via onze opleidingen trainen we, in samenwerking met andere gespecialiseerde docenten, mensen die er voor kiezen het "therapeutschap" te beoefenen.

Het sjamanisme:

Via ceremonie en ritueel leren we ons opnieuw verbinden met onze "roots". We nodigen medicijnmensen vanuit verschillende continenten uit zodat studenten op een 'geaarde' manier kunnen worden getraind in deze oeroude tradities.

Deze twee pijlers brengen we tot "één geheel". Het therapiewerk van waaruit we "oude pijnen & trauma's" kunnen erkennen en kunnen verwerken, wordt in het sjamanisme geritualiseerd, zodat we de "cirkel rond" kunnen maken.

Via "supervisie" bieden we een programma aan zodat therapeuten steeds kunnen "herbronnen", zowel op therapeutisch als op sjamanistisch vlak.

De aanpak en het therapeutische werk

Naast de therapeutische aanpak en het therapeutische werk geeft het sjamanisme een dimensie méér aan ons centrum, waardoor de mens als één geheel wordt benaderd.

Vanuit deze filosofie, waarin het emotionele in balans wordt gebracht met het mentale, en het fysieke met het spirituele, is "agape" de kracht van waaruit we werken.

We heten jullie welkom in AGAPE!