Skip to Content

Stephanie de Bruijckere (1977)

Stephanie de BruijckereStephanie de Bruijckere is dans- en bewegingstherapeute & CMA

Na haar opleiding tot dans- en bewegingstherapeute, specialiseerde Stephanie zich in Laban Movement Analyses en Bartenieff Fundamentals.  Ze kreeg onderricht hierin aan het Laban Institute of Movement Studies in New York, waar ze het certificaat behaalde in Movement Analyses (CMA)

Haar vele reizen, contacten met verschillende dansculturen en de opleiding 'integrale therapie en sjamanisme' bracht haar tot de uitdaging dans verder te onderzoeken binnen het sjamanisme, het therapeutisch werk en haar werk als actrice en danseres.

Stephanie is verbonden aan de opleiding danstehrapie en bewegingstherapie in Agape, waar ze één van de hoofddocenten is.  Ze geeft individuele therapie, supervisie, trainingen en workshops.   

Voor België is Stephanie de hoofdcoördinator van een wereldwijd project "Global Water Dances",een initiatief waarin dans verschillende volkeren over de hele wereld in verbinding brengt.  De 'Global water Dances' heeft tot doel elk mens bewuster te maken van de manier waarop wij mensen omgaan met  water. 

 Stephanie is één van de hoofddocenten van de opleiding danstherapie en bewegingstherapie. Is tevens verantwoordelijk voor de methodiek Laban Movement Analyses en Bartenieff Fundamentals binnen de opleiding danstherapie en bewegingstherapie en de opleiding tot Certificate Movement Analist(CMA).  Zij verricht onderzoek naar de toepassingen van Bartenieff Fundamentals bij zwangere vrouwen, vrouwen met verslavingen, problematieken rond sexualiteit en intimiteit bij vrouwen en de methodische toepassingen van Laban Movement Analyses binnen danstherapie en bewegingstherapie.

 

Stephanie begeleidt u bij

Methodes:

Laban Movement Analysis, Bartenieff Fundamentals, ...

0
Your rating: None